Su Altı Yıkama

Tekneniz karaya alındığında, ilk müdahale üzerinde istemsizce barınan yosunlar midyeler vb tüm ürünlerden arındırılması olacaktır. Teknenin materyaline göre ve amaca göre temizlik tercihi yapılmalıdır. Konusunda tecrübeli ekibimizle ve temizlik ekipmanlarıyla istediğiniz yerde teknenizi temizleme imkânına sahiptir.

            Tekneler suda kaldıkları sürece fiziksel ya da kimyasal birçok dış etkiyle zarar görürler. Deniz suyunda bulunan tuz ve kimyasal maddeler çelik, ahşap veya fiberden yapılan teknelere zarar verirler. Aynı şekilde dalga ve rüzgâr gibi fiziksel etmenlerde teknenizde hasar oluştururlar. Teknemize en çok zararı verenler ise teknelerin altına yapışan küçük mikro organizmalı yaratıklardır. Bu olaya kekamoz da denir. Zamanla yosun tutan teknenin altında yer eden bu yaratıklar hem teknenin hızını keser hem de ahşap teknelere büyük zarar verirler.

            Özellikle uzun süre, hareketsiz bekleyen teknelerin su hattı boyunca yüzeyleri, yosun, midye vs. gibi canlıların yer edinmesi için çok uygundur. Bunları önlemek için zehirli boyalar üretilmiştir. Zehirli boyaların dayanma süreleri vardır. Genelde yarışan tekneler, az zehirli boyaları tercih ederek, sürtünmenin zararlı etkisini en aza indirirler. Ama gezi tekneleri için bunun pek bir önemi yoktur. Devamlı yol yapan teknelerinde zehirliye pek ihtiyaçları yoktur. Aşağıdaki resimlerde bu canlıların ve sudaki kimyasal maddelerin pervaneye bile nasıl zarar verdikleri açıkça görülüyor.